tisdag, september 30, 2014

Mosskvilt

Till förra årets utställning hade jag ett tema med mossbroderier. Jag hade överfört lite mossbilder på tyg från mina fotografier som jag sedan broderade. Det var ett uppskattat tema och roligt att göra. Så hade jag några tygbitar med mossor kvar, och funderade hur jag kunde gå vidare i temat. Jag vände och vred på bitarna och började att pussla ihop dom med andra tygbitar jag hade; dels enfärgat linne men även annat tyg som jag hade färgat och/eller målat. Som jag brukar börjar jag alltid ett större arbete på min designvägg, låter tjusigare än det är; det är bara en flanellklädd vägg, men mycket bra att flytta runt tygbitar på. Så kom det sig att jag skulle sy en artquilt, med mossa, som fick arbetsnamnet "mosskvilt". Här kommer några bilder på min arbetsprocess. eftersom jag ville att denna kvilt skulle passa in på temat som nuvarande utställning har: "Luft under vingarna" satte jag också på några fjärilar.

Här är ett första utkast


som växer vidare, här har jag börjat att sy ihop en del bitar som ett lapptäcke

Så fortsätter jag att brodera/handkvilta tätt tätt. En del fritt maskinbroderi gjorde jag också i samband med att jag sydde ihop bitarna på maskin

det börjar arta sig
7 kommentarer:

Berit N sa...

Jättefint Gunnel, tränar att hantera min alldeles nya iPad.

gunnelsvensson sa...

Tack så mycket Berit! Visst är det kul och bra med en ipad!? :-)

Gunnel W sa...

Kul att se din arbetsprocess och fint slutresultat

blomman sa...

Superfint Gunnel! så roligt att få sen ditt arbete klart och och att du har dokumenterat arbetsprocessen. Känner att jag vill visa detta i skolan. är det ok?

gunnelsvensson sa...

Tack så mycket Gunnel!

gunnelsvensson sa...

Tack så mycket Lena! Javisst är det ok att visa i skolan, bara roligt om jag kan inspirera!

Blogger sa...

There is shocking news in the sports betting world.

It has been said that every bettor needs to see this,

Watch this or stop betting on sports...

Sports Cash System - Sports Betting Robot