tisdag, september 30, 2014

Solfärgning

På mitt förra inlägg med min mosskvilt, har jag fört över bilder på från fotografier på tyg av mina mossor. Dessutom har jag tyger som jag har gjort med solfärgning. När jag gör det använder jag vanlig textilfärg som man målar tyger med. Detta går utmärkt, OM vädret är klart, soligt och stabilt. En mulen dag funkar det inte lika bra, så jag väljer dagar med sol :-) vill man göra detta i annat väder finns speciella färger att köpa, dom har jag dock inte använt.

Jag börjar med att måla ett tyg med textilfärg, här är det ett bomullstyg. Sedan skyndar jag mig att lägga på växter medan det fortfarande är blött. Det är också en fördel om det inte är en blåsig dag, man kan lägga lite stenar på växterna för att hålla dom på plats, eller trycka till dom lite i färgen.


När sedan tyget torkat i solen är det bara att plocka bort växterna och så har man ett fint mönster av växter på tyget. Detta tyg har jag använt i min "mosskvilt" i det förra inlägget.


Så i våras blev jag nyfiken på hur det skulle gå att göra det med sidentyg och sidenfärg, och det gick väl så bra. Först målade jag tyget ganska flödigt med sidenfärg

Sedan la jag på olika bladOch såhär blev resultatet. Får se vad denna tygbiten ska hamna så småningom

4 kommentarer:

Britt stigebrandt sa...

Så fint. Tack Gunnel för att du delar med dig av dina erfarenheter. Hälsar Britt

gunnelsvensson sa...

Tack så mycket Britt! Jag överraskar nästan mig själv med att uppdatera min blogg :-)

Maria sa...

What a great idea! Beautiful.

Emileitha/Tarja sa...

Vad fint det blev, ska nog testa jag med